Veiligheid

Veiligheid

  • De assistentiewoningen hebben een gemeenschappelijke inkom met een videofoon waardoor u steeds kan zien wie er aanbelt. Ook is iedere woning voorzien van een deurbel.
  • Iedere woning is uitgerust met een eigen oproepsysteem (rode knop) waarmee u zowel overdag als ’s nacht iemand kan oproepen voor hulp. Doordat de serviceflats rechtstreeks verbonden zijn met het woonzorgcentrum, kan er snel iemand aanwezig zijn als er zich een probleem voordoet.
  • In het woonzorgcentrum zijn alle ruimtes bereikbaar met de lift en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Roken is niet toegelaten in de gemeenschappelijke ruimtes zoals de Plaza, kelder, garage, wasserette, gangen… In uw flat en buiten mag u wel roken. Let wel, in elke flat hangen rookdetectors. We vragen u geen peuken buiten op de grond te gooien.

 

Verzekeringen

De vzw heeft een aantal verzekeringen (zowel burgerrechtelijke aansprakelijkheid als brandverzekering) afgesloten waar u automatisch van geniet. Vrijblijvend kan u zich  nog verzekeren voor uw auto, diefstal, inboedel voor een bedrag hoger dan voorzien in de polis brandverzekering, hospitalisatie,… bij een makelaar van uw keuze.

Voor meer informatie kan u terecht bij de sociale dienst.