Voeding

Elfenbosje Mini:

Het eerste flesje of boterhammetje wordt ‘s morgens thuis gegeven.

De voeding van de baby’s die flesjes krijgen, wordt gegeven volgens het schema dat de ouders doorgeven.

Bij flesvoeding voor de baby’s worden de flesjes gesteriliseerd meegebracht, gevuld met de juiste hoeveelheid water en het poeder in een verdeeldoosje.

Indien u borstvoeding geeft, kan de moedermelk (voorzien van naam en datum) meegebracht worden. Wij bewaren ze in de diepvriezer of koelkast tot het moment van de voeding. Hier vragen we ook een extra voeding mee te geven (eventueel in melkpoeder). Mama’s mogen ook altijd zelf borstvoeding komen geven.

De vaste voedingen worden op +/-vaste tijdstippen gegeven:

  • Baby’s vanaf +/- 4 maanden: groentepap tussen 10u. en 11u. of fruitpap tussen 15u. en 16u. (de individuele behoefte van elke baby wordt gevolgd).
  • Baby’s vanaf +/- 12 maanden: groentepap tussen 10.30u. en 11.30u. en fruitpap / fruit tussen 14.30u. en 15.30u., aangevuld met een boterham.

Elfenbosje Maxi:

Grotere kindjes mogen in het kinderdagverblijf ontbijten met meegebrachte boterhammen tot 8 uur.

  • Middagmaal tussen 10.30u. en 11.30u.
  • Fruit en boterhammen tussen 14.30u en 15.30u.

De voeding wordt dagelijks vers in de centrale keuken van het woonzorgcentrum bereid. Wij zorgen voor gevarieerde en gezonde maaltijden, aangepast aan de leeftijd van uw kindje. Het weekmenu hangt uit in de inkomhal en vindt u ook terug in het digitale heen-en weerschriftje, zodat u dagelijks kan zien wat uw kindje gaat eten.

Speciale diëten (enkel op doktersvoorschrift)  worden meegebracht door de ouders. Bezorg ons informatie over het product, de bereidingswijze en eventueel de nodige medische achtergrondinformatie. In overleg met de verantwoordelijke kan bekeken worden of de dieetvoeding in onze keuken kan bereid worden of niet.

Bij voedselallergie dient u, omwille van de risico’s, zelf de voeding te voorzien. In sommige gevallen kan beroep gedaan worden op een gespecialiseerde voedingsleverancier. Ook dit moet individueel besproken worden met de verantwoordelijke. De meerprijs kan dan doorgerekend worden aan de ouders.

De kindjes kunnen steeds water drinken bij dorst.