Buekenhoudt Willy

Willy Buekenhoudt

 

Het verhaal van Willy Buekenhoudt, begon op 30 maart 1933. Er werd een kleine jongen geboren in Bertem, enig kind, maar wat voor een kind…

Van jongs af aan liet Willy zijn creatieve ziel zien in alles en nog wat. De jongen werd een jonge man van 14 jaar met één grote droom: naar de academie gaan, want schilderen was zijn passie. Maar zoals het in die tijd ging, moest Willy mee gaan werken met zijn vader Felix. Er werd hard gewerkt in de brouwerij: zéér hard! Maar in zijn leven werd ook tijd gemaakt voor plezier!

Toen hij 21 jaar oud was, trouwde Willy Buekenhoudt met Rachel Schoolmeesters. Ze kregen 3 kinderen: Johan, Erna en Veerle. De verf en de penseelstrepen bleven in zijn vingers zitten. Gelukkig maar, hij heeft ook menige schilderijen gemaakt die nu nog in veel huizen in Bertem hangen.

De kinderen werden groot en kregen zelf kinderen. Willy en Rachel werden ouder maar nog creatiever dan ooit. Ze verhuisden naar ‘Het Maereland’ en beleefden nog 9 mooie jaren samen. Rachel kwam op tv en Willy; een man van weinig woorden; zag dat het goed was en lachte tevree!

Maar het leven is niet altijd kleurig en fleurig. Rachel was er niet meer en Willy moest alleen verder, samen met zijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen.

Willy woont nu op ‘ Het Kuipersveld’ samen met zijn schilderijen en vele mooie, warme, herinneringen. En… als iemand hem vraagt naar zijn mooiste werken ooit…, dan zegt hij fier: mijn kinderen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 2 =