Pastoraal aanbod in het woonzorghuis

Wanneer u hier komt wonen, begint een nieuwe periode voor u en uw familie. Verhuizen naar een woonzorghuis kan onzekerheid of onrust met zich meebrengen. Tijdens deze moeilijke momenten wil de pastor er zijn voor u en uw familie, of u nu gelovig bent of niet.

Wij stellen u graag ons pastoraal aanbod voor:

Gesprek met de pastor: Als u gewoon even wilt praten, in vertrouwen – soms is het gemakkelijker te praten met iemand anders dan met uw naasten. Bij tal van zin- en geloofsvragen: Hoe kan ik vrede vinden in mijn hart? Hoe raak ik deze verandering gewoon? Hoe kijk ik naar de toekomst? Hoe kijk ik terug op mijn leven? Is er een God die mij dragen kan? Bij een ingrijpende gebeurtenis of een moeilijke beslissing.

Indien u dit wenst, kan u het bezoek ontvangen van een vertegenwoordiger van een andere morele of filosofische levensbeschouwing.

De kapel is permanent toegankelijk als u daar even  tot rust wil komen.

Eucharistieviering of gebedsdienst: Elke zondag en op kerkelijke feesten, telkens om 10.30 uur. Indien u de viering niet kan bijwonen en toch wenst mee te vieren, kan dat via de interne radio op kanaal 1. Alle vieringen staan open voor bewoners, gebruikers, familie, inwoners van Bertem,...

Communie op de kamer: Elke vrijdag van de maand.

Ziekenzalving of ziekenzegen: Een ziekenzalving kan een steun zijn voor u en kan van nog een grotere betekenis zijn indien u zich gesteund weet door familie en/of medewerkers. Tussen Pasen en Pinksteren organiseren wij op elke wooneenheid een gemeenschappelijke ziekenzalving. U kan zelf een individuele ziekenzalving of ziekenzegen vragen.

Herdenkingsviering: Elke vierde zondag van de maand, om 10.30 uur voor de overleden bewoners van de vorige maand.

 

Pastor:   Mieke Meeuwis / Marietje Peels

Meewerkende priesters:

Pater Wilfried Meert

E.H. Carl Laga

E.H. Jan François