Welzijn

Wij willen dat u zich hier thuis voelt

Als je in een woonzorghuis komt wonen is het allerbelangrijkste dat iedereen er zich thuis kan voelen. Het zijn de woon- en leefcoaches die zich bekommeren om dit thuisgevoel en samen met bewoners zullen uitzoeken hoe we dit thuisgevoel zoveel mogelijk kunnen benaderen. Ze vertrekken hierbij vooral uit de input van de bewoner.

Coach wonen en leven

Wat vindt u belangrijk?

In de eerste plaats brengen zij aan de hand van het levensdomeinengesprek uw wensen en verwachtingen in kaart. Hoe brengt u het liefst u dag door? Wat vindt u belangrijk bij het inrichten van uw kamer? Wat eet u graag, en wat niet? Eet u graag samen met anderen? Vindt u het belangrijk om veel mensen om u heen te hebben of bent u liever alleen? …

Van daaruit werken zij aan het verbeteren van de dagelijkse leefomgeving.

Zij zoeken samen met u naar daginvulling die u zelf kan opnemen, zoals lezen, pc, wandelen, een kruidentuin verzorgen, handwerken, een gezelschapsspel spelen met een buurman of -vrouw,… Daarnaast organiseren ze ook zelf tal van activiteiten die aansluiten bij de interesses van de verschillende bewoners. Denk maar aan het schildersatelier, de naaiclub, het repair-café, muzieknamiddagen met uitstap naar optredens, mannenclub, uitstap naar Tervuren, de zee of Haspengouw, restaurantdag,…

De woon- en leefcoaches verzorgen ook de aankleding van het woonzorgcentrum en de wooneenheden, en helpen u met de inrichting van uw kamer. Het is immers belangrijk dat u uw kamer ervaart als uw “thuis”, met eigen, voor u belangrijke spullen.

Wanneer u hier komt wonen, leiden zij u rond in het woonzorgcentrum. Zo kan u een blik werpen in de wasserij en in de keuken, maakt u kennis met de kapsters en ontdekt u andere wooneenheden of het dagcentrum en lokaal dienstencentrum.

Zij organiseren en coördineren ook het dagelijks ontbijtbuffet in de living van de wooneenheid, zodat u uw dag rustig kan starten.

2020 activiteit
2020 activiteit 3
2020 activiteit 2

Uw vast aanspreekpunt

Hebt u een vraag over de maaltijden? Wilt u uw kamer anders inrichten? Hebt u een idee voor een activiteit of een vraag over een op handen zijnde uitstap? Spreek zeker de woon- en leefcoach van uw wooneenheid aan. Zij geven extra informatie of zoeken samen met u naar een oplossing. De maandelijkse bewonersraad van uw wooneenheid is de kans bij uitstek om uw zegje te doen over het reilen en zeilen van de wooneenheid. U kan er uw stem laten horen over georganiseerde activiteiten, suggesties geven over uitstappen, ideeën lanceren over de aankleding van de wooneenheid,…

Onze troeven

FB4

Persoonsgerichte benadering

In ons woonzorgcentrum en jouw nieuwe thuisomgeving sta jij centraal.
Lees meer
20220922_085351

Eigen team psychologen

We beschikken over een uitgebreide disciplinair team, onze 2 huispsychologen zijn hier een belangrijke schakel in.
Lees meer
2020 handen

Dementie en jongdementie

Sint Bernardus heeft een jarenlange expertise opgebouwd in het begeleiden van personen met dementie én hun omgeving.
Lees meer
Bewoner man

Vroegtijdige zorgplanning en palliatieve zorg

Vroegtijdige zorgplanning en palliatieve zorg biedt ons de mogelijkheid om in de laatste fase van het leven zo dicht mogelijk...
Lees meer
Moeder en zoon

Ervaringen bewoners en familie

Getuigenissen Geen enkele ervaring heeft zoveel waarde als die van de medewerker, de familie, de bewoner zelf. Want wie kan...
Lees meer
20220412_130904

Ervaringen medewerkers

Getuigenissen Geen enkele ervaring heeft zoveel waarde als die van de medewerker, de familie, de bewoner zelf. Want wie kan...
Lees meer
2020 kerk 2

Zinzorg

Pastorale zorg en zingeving geeft veel mensen een houvast bij hun verblijf in een woonzorgcentrum.
Lees meer

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02