Week van de valpreventie 2023

Valpreventie in de kijker

Dit jaar staat de Week van de Valpreventie in het teken van het belang van bewegen, waaronder regelmatig wandelen. Vaak zijn ouderen zich nog te weinig bewust dat het voorkomen van valincidenten mogelijk is. Gedachten zoals “ik ben te oud geworden”, “er is niets meer aan te doen” of “vallen overkomt mij niet” belemmeren dikwijls dat ouderen iets aan hun valrisico (laten) doen.

De ‘Week van de Valpreventie’ (WvdV) is een jaarlijks weerkerende 'vitrine' om val- en fractuurpreventie publiek in de belangstelling te plaatsen. Deze campagneweek heeft als doel ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen te sensibiliseren en te informeren over val- en fractuurpreventie.

De ‘Week van de Valpreventie’ betreft een samenwerking tussen het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV), het Vlaams Instituut Gezond Leven en het LOkaal GezondheidsOverleg (LOGO), met ondersteuning van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

De coaches, ergo's en kine's van #teambernardus ontwikkelden een leuk weekprorgamma op maat van onze bewoners. We moedigen familie aan om samen met hen deel te nemen aan de activiteiten.

Affiche week van de valpreventie 2023
Oproep vrijwilligers wvp 2023

Oproep vrijwilligers

Tijdens de week van de valpreventie in 2023 maken we op dinsdag 25 april 2023 een wandeling door Bertem. Om zoveel mogelijk bewoners de kans te geven om mee te gaan op deze uitstap doen we een oproep tot vrijwilligers.

Zie jij het zitten om een bewoner mee te begeleiden en samen te genieten van een wandeling door Bertem?

  • Schrijf je dan in door het inschrijvingsformulier in te vullen en ons terug te bezorgen?
  • Schrijf je online in via onderstaand formulier.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

[[[["field25","equal_to","Ik begeleid een bewoner die ik ken."]],[["show_fields","field17"]],"and"]]
1 Step 1
Stel je kandidaat als begeleider
Stelt zich kandidaat als begeleider tijdens de wandeling op 23 april 2024
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02