Vrijwilliger tijdens Covid-19

Onze inzet voor jou!

Sinds maart 2020 vechten we met man en macht voor de veiligheid en gezondheid van onze ouderen. Jullie mama, papa, broer, zus, opa, oma, vriend, vriendin,...

Gelukkig bleven we lange tijd gespaard van besmettingen. Dit dankzij de kordate aanpak van onze Directie en het voorzien van de nodige maskers en beschermkledij.

Covid meeting

De 2de golf...

In deze 2de golf krijgen we het echter zwaarder te verduren. Een semi lock-down en het hoger aantal besmettingen in de samenleving hebben op verschillende afdelingen een invloed gehad.

Op deze afdelingen worden alle personen die positief hebben getest of symptomen vertonen in quarantaine geplaatst in hun kamer. Het toepassen van een quarantainebeleid zorgt voor een veel hogere werkdruk.

Samen sterk

Om ons personeel tijdelijk te ontlasten tijdens een quarantaineperiode gingen we op zoek naar vrijwilligers die hen ondersteunen bij de meest eenvoudige taken op de afdeling: plateaus aangeven, helpen bij de maaltijdbedeling, de afwas in de vaatwasser zetten, bezoek ontvangen, helpen bij de koffierondes,...

Met succes! Reeds verschillende mensen boden zich aan om te helpen.

2020 handen

Wat wel en wat niet?

We maken graag goede afspraken. Je helpt en ondersteunt onze personeelsleden, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de zorg overneemt. Je zal ook geen kamers betreden van bewoners die positief getest hebben

We voorzien je uiteraard ook van de nodige beschermingsmaterialen (schorten en FFP2 maskers)

Wat kunnen wij bieden

Je bent uiteraard verzekerd en krijgt een vrijwilligerscontract, je kan ook een onkostennota indienen voor gemaakte verplaatsingen.

Verder hopen we dat je enorm veel voldoening krijgt van hulp te bieden in een sector die het tijdens Covid hard te verduren krijgt en zo dankbaar is voor de helpende handen die geboden worden. We zijn ervan overtuigd dat het (zelfs in deze omstandigheden) een waardevolle kennismaking met de sector is.

2020 feest

Stel je kandidaat!

Afhankelijk van de tijd die je per dag kan en wil vrijmaken is er een aanbod om ingeschakeld te worden als vrijwilliger.

Het Hoogveld: van 7.30 uur tot 13.30 uur en van 14.00 uur tot 18.00 uur

De Kouter: Van 07.30 uur tot 09.30 uur, van 11.15 uur tot 16.00 uur en van 16.00 uur tot 18.00 uur.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be