Vrijwilliger in het woonzorghuis

Bertem natuur

Een gevarieerd aanbod

Als vrijwilliger in het woonzorghuis breng je een meerwaarde aan het wonen en leven van de bewoners, maar neem je het werk van de medewerkers niet over. Je kiest, in overleg met de verantwoordelijke, welke taken je opneemt, hoe vaak je je wenst te engageren, en op welke wooneenheden (wooneenheid voor fysiek zorgbehoevende en/of een wooneenheid voor ouderen met dementie). Samen werken vrijwilligers en medewerkers aan de goede totaalzorg voor bewoners.

Om deze samenwerking te optimaliseren creëerden we groepen van vrijwilligers met dezelfde taken.

Bertem natuur

Vrijwilligers cafetaria

De cafetaria is, door de inzet van vrijwilligers, elke dag van de week open, behalve op maandag. Hierdoor hebben bewoners en bezoekers de gelegenheid elkaar op een aangename manier te ontmoeten.

Bertem natuur

Vrijwilligers dienstverlening kapel

Deze vrijwilligers zijn de helpende hand bij de kerkelijke gebeurtenissen in het woonzorghuis. Zowel ceremoniële taken als het begeleiden van bewoners kan tot het takenpakket behoren.

Bertem natuur

Vrijwilligers hobbyclub

Zij komen iedere woensdagnamiddag samen om te breien of te kaarten. Bewoners die aan handwerk doen of graag mee kaarten kunnen bij deze vrijwilligers terecht.

Bertem natuur

Vrijwilligers onthaal

Samen met de vaste medewerkers zorgen zij voor permanentie aan het onthaal. Een vriendelijk gezicht bij het eerste contact doet wonderen.

Bertem natuur

Vrijwilligers maaltijdbegeleiding

De maaltijden zijn belangrijke momenten die op een gezellige en rustige manier verlopen. Het persoonlijk contact tussen bewoner en vrijwilliger is op dat moment zeer gewenst. Zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds, in het weekend of tijdens weekdagen zijn er vrijwilligers nodig om van dit maaltijdgebeuren een aangenaam moment te maken.

Bertem natuur

Vrijwilligers activiteiten

Vrijwilligers bieden ondersteuning bij activiteiten op de wooneenheden of overkoepelende activiteiten in het Forum, bv. pannenkoeken of oliebollen bakken, gezelschapsspelen, bewegingsactiviteit,…

Bertem natuur

Vrijwilligers uitstappen

Door de individuele begeleiding van de bewoners door gemotiveerde vrijwilligers kunnen we uitstappen blijven verzekeren.

U kan ook nog andere, eerder individuele taken opnemen: helpen in het kapsalon, voorzitten van de bewonersraad, bloemschikken, vervoer met de minibus, onderhoud van de tuin, klusjes opknappen in huis, bewoners begeleiden naar het ziekenhuis, boodschappen doen, hulp in de wasserij bij naai- en verstelwerk,…

Eigen voorstellen zijn steeds welkom en te bespreken met de coördinator van de vrijwilligers!

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02