Covid19 - Bezoekregeling vanaf 25 juli

Beste bewoner, bezoeker, familie,

Door de stijgende besmettingsgraad in de maatschappij heeft de Vlaamse overheid vandaag 24/7/2020 beslist om de bezoekregeling in de woonzorgcentra opnieuw te beperken vanaf 25/7/2020. Met onze maatregelen willen we een evenwicht vinden tussen veiligheid en menselijkheid. Graag willen we iedereen die zich tot nu toe strikt aan de maatregelen gehouden heeft ten zeerste bedanken. Wij blijven er op toezien dat de maatregelen gevolgd worden en blijven de personen die zich niet houden aan de afspraken aanspreken en zo nodig wordt hen de toegang tot het woonzorgcentrum ontzegd. Spijtig genoeg moeten we hierdoor ook soms een bewoner voor 14 dagen quarantainemaatregelen opleggen. Bij deze beslissing primeert de veiligheid van alle andere bewoners boven het individuele.

Vanaf 27 juli gelden volgende maatregelen:

Algemene maatregelen

 • bezoek kan enkel tussen 14u en 17u30. Uitzonderingen kunnen besproken worden met de directie.
 • maximaal 2 bezoekers toegelaten per bewoner per dag. Spreek onderling af wie wanneer op bezoek komt.
 • kinderen onder de 12 jaar worden niet toegelaten in het woonzorgcentrum. Kinderen vanaf 12 jaar dragen ook continu hun mondmasker, tuinbezoek is wel mogelijk met jonge kinderen, ook het terras van de brasserie mag gebruikt worden om de bewoner te bezoeken.
 • registratie is verplicht.
 • handen ontsmetten is verplicht.
 • mond-neusmasker continu dragen van zodra u op het domein komt is verplicht. Het dragen van enkel een face-shield is onvoldoende: u bent verplicht om een mond-neusmasker te dragen. Uitzonderingen kunnen besproken worden met de directie.
 • pakjes worden afgegeven aan de deur van de wooneenheid. Alles wat ontsmet kan worden, wordt ontsmet voor het aan de bewoner gegeven wordt.
 • u bent zelf verantwoordelijk om het bezoekerstoilet voor gebruik te ontsmetten. Het materiaal staat hiervoor ter beschikking.
 • Bezoek (de persoon die de bewoner komt ophalen aan de wooneenheid) en artsen registreren zich aan de wooneenheid. Indien er zich een infectie voordoet, kunnen via deze persoon de andere contact contacten opgespoord worden. De ingang aan de afwaskeuken blijft open tot 17u. Op deze manier kunnen bezoekers met  bewoners gemakkelijk via de kelder en de lift van en naar de hoofdingang / brasserie gaan.

Bezoek

Bezoek op de kamer is niet meer toegelaten. Uitzonderingen kunnen aangevraagd worden via kamerbezoek@stbernardus.be . Volgende bezoekmogelijkheden kunnen wel nog:

 • Tuin-/openraambezoeken zijn terug mogelijk. Deze bezoeken gaan door in open lucht . Hiervoor moet u wel een moment reserveren. Onze reserveringstool vindt terug op deze website. Bij dit bezoek kunnen er meer dan 2 bezoekers (1 bubbel) aanwezig zijn. Ook kleine kinderen zijn hier welkom. We houden er rekening mee dat de afstand tussen het bezoek van de verschillende bewoners gegarandeerd kan worden, zowel tijdens het bezoek als in de wachtzone.
 • Brasserie Van Gogh: De vernieuwde brasserie is open vanaf 28 juli 2020 van 14u tot 17u30. Bij drukte vragen we om uw bezoek in de brasserie tot 45 minuten te beperken. Zo hebben andere families ook de kans om gebruik te maken van deze bezoekmogelijkheid.
  Er gaat slechts 1 familielid naar de wooneenheid om de bewoner op te halen. U dient aan te bellen aan de wooneenheid, maar u mag de wooneenheid niet meer binnen. U registreert zich en ontsmet uw handen. Een medewerker begeleidt de bewoner tot aan de deur van de wooneenheid.
  Zowel de bewoner als de maximaal 2 bezoekers moeten hun mond-neusmasker continu aanhouden tot u neerzit in de brasserie aan de toegewezen tafel. U wacht aan de deur van de brasserie tot een medewerker u komt halen. Indien er geen plaats vrij is, kan u eerst een wandeling maken op het domein, of u kan in afwachting in de zetels aan het onthaal plaatnemen. Deze zetels staan op voldoende afstand van elkaar om de social distance van 1,5 m te waarborgen. Deze zetels mogen niet verplaatst worden.
  Eens u allen heeft plaatsgenomen op de u toegewezen plaats in de brasserie, mag u uw mond-neusmasker afdoen, maar u mag uw plaats niet verlaten tijdens het bezoek. U zet allen het mond-neusmasker terug op voor u rechtstaat om de brasserie terug te verlaten. De tafels en stoelen zijn zodanig geschikt dat de social distance van 1,5 meter kan verzekerd worden. De tafels en stoelen mogen niet verplaatst worden. Er zijn plaatsen voorzien die enkel door bewoners gebruikt mogen worden. Op elke tafel is een plexischerm voorzien. Kinderen jonger dan 12 jaar worden binnen niet toegelaten.

In de Brasserie zal nogmaals gevraagd worden om uw gegevens achter te laten, op deze manier kunnen wij bij besmetting de personen contacteren de aanwezig waren op hetzelfde moment.

Bewoners die graag een bezoek aan de brasserie brengen, kunnen zich aanmelden aan de ingang van de brasserie. De vrijwilliger kan zien of er een plaats vrij is. Tijdens de week zal dit meestal wel het geval zijn. Wil u zeker zijn van een plaatsje? Maak dan een reservatie via onze reserveringstool.

 • Wandeling op het domein van het woonzorgcentrum: Zowel bewoner als alle familieleden moeten hun mond-neusmasker continu aanhouden. U dient aan te bellen aan de wooneenheid, maar u mag de wooneenheid niet meer binnen. U registreert zich en ontsmet uw handen. Een medewerker begeleidt de bewoner tot aan de deur van de wooneenheid. Zorg ervoor dat u de social distancing van 1,5 meter eerbiedigt tijdens uw wandeling.

Verlaten van het domein van het woonzorgcentrum
Bewoners kunnen het domein van het woonzorgcentrum niet meer verlaten. Uitzonderingen kunnen besproken worden met de directie.
Bezoeken door de bewoner aan de thuiscontext, blijven voorlopig uitgesloten. Uitzonderingen kunnen besproken worden met de directie.

We blijven heel veel aandacht hebben voor contacten tussen bewoners en thuisfront dmv telefoneren, Skype, Whatsapp (Er bestaat een handleiding voor familie/medewerkers hoe men kan Skypen/Whatsappen). Vraag hier gerust naar. U mag nog steeds tablets afgeven voor uw bewoner/familielid

Voor verdere informatie kan u terecht bij Lieve (algemeen directeur) lieve.schuerman@stbernardus.be  of bij Bart (directeur bewonerszorg) bart.coessens@stbernardus.be

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be