Covid19 - Een nieuwe fase

Beste bewoner, familie,

Net zoals in onze samenleving de lockdown stilletjesaan wordt versoepeld zijn de woonzorgcentra ook klaar voor een volgende fase. Reeds sinds het begin van de Corona-crisis heeft ons woonzorgcentrum alle nodige maatregelen getroffen om onze bewoners te beschermen, soms zelfs meer dan voorgeschreven door de overheid. We hebben dagelijks onze eigen werking geëvalueerd samen met onze medewerkers, leidinggevenden en CRA's. Op die manier konden we snel inspelen op wijzigingen en bleven onze medewerkers betrokken en gemotiveerd. Voor hen en onze bewoners was de afgelopen periode niet altijd even makkelijk, we kunnen alleen maar fier zijn op hun flexibiliteit en inzet om samen Corona te overwinnen.

Op dezelfde manier willen we ook graag de nieuwe fase ingaan: in overleg, in alle openheid en dagelijks evaluerend zodat we opnieuw onmiddellijk kunnen bijsturen wanneer dat nodig zou zijn.

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen in deze fase:

Het dagverzorgingscentrum heropent

Sinds 25 mei mogen we opnieuw senioren ontvangen in ons dagverzorgingscentrum. En daar zijn we heel blij om! Deze senioren werden tijdens Corona thuis opgevangen waardoor de druk op mantelzorgers groter werd en ze vaak meer last hadden van eenzaamheid of verveling. Vanaf nu kunnen ze weer bij ons terecht voor een zinvolle daginvulling en/of hulp.

Lees hier meer over ons dagverzorgingscentrum.

Bewoner vrouw natuur

Overschakeling naar chirurgische mondmaskers

Na een recente analyse van onze cijfers hebben we beslist om overal opnieuw over te schakelen naar de chirurgische mondmaskers. Aangezien er op dit ogenblik niemand covid-positief is bieden deze voldoende bescherming en meer comfort aan de medewerkers. We hebben nog voldoende voorraad van de speciale FFP2 maskers, indien nodig kunnen deze opnieuw ingezet worden.

Bekijk hier de laatste stand van zaken.

2020 mondmasker

Nog geen heropening van het lokaal dienstencentrum

Volgens de richtlijnen van de overheid is er vanaf 25 mei is er opnieuw een 1-op-1 dienstverlening in het lokaal dienstencentrum mogelijk. Groepsactiviteiten kunnen nog niet plaatsvinden. Voorlopig betekent dit voor De Blankaart dat we gesloten blijven. We blijven dit dagelijks evalueren en brengen jullie op de hoogte bij een heropening.

Het lokaal dienstencentrum heeft zijn eigen website, bekijk hem hier.

2020 ldc

Meer info over de bestrijding van COVID-19 kan u terugvinden op de website van de FOD Volksgezondheid of het Belgisch instituut voor gezondheid, Sciensano.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02