Praatcafé dementie - Theater "Va is koning"

Maak kennis met Jef

Tijdens deze aangrijpende theatermonoloog brengt Willy De Jaeghere het aangrijpende waarggebeurde verhaal van Jef die de ziekte van Alzheimer heeft en het publiek meeneemt in zijn wereld! Volg Jef thuis, in het ziekenhuis en later in het woonzorgcentrum waar hij tot het einde verblijft.

Na de voorstelling is er een nabespreking voor zij die dat wensen. Wij hopen jullie daar talrijk te mogen begroeten. 

Va is koning

Praktische informatie:

  • WZC St Bernardus, Egenhovenstraat 22 in Bertem (zaal Forum)
  • Donderdag 28 april 2022
  • De deuren gaan open om 19u en de start is voorzien om 19u30
  • Gratis
  • Inschrijven is voor dit praatcafé verplicht!

Over het Praatcafé dementie

Meer en meer mensen in onze samenleving komen rechtstreeks of onrechtstreeks in aanraking met dementie. Toch hangt er vaak nog een taboe rond. veel mensen weten niet goed wat ze zich bij dementie moeten voorstellen of hoe ze met een persoon met dementie kunnen omgaan. Om hieraan tegemoet te komen, hebben de gemeente Bertem en WZC St Bernardus de handen in mekaar geslagen om van de gemeente Bertem een dementievriendelijke gemeente te maken. Een aantal initiatieven zijn hiertoe reeds op poten gezet en in de toekomst zullen er nog meer volgen.

Éen van deze initiatieven is het praatcafé dementie dat 4 x per jaar georganiseerd wordt in samenwerking met de gemeente Herent. Een praatcafé staat open voor familieleden en mantelzorgers van personen met dementie, personen met dementie, vrijwilligers, professionelen en alle geïnteresseerden. Telkens wordt een gastdeskundige aan het woord gelaten over een bepaald aspect van dementie. Nadien is er vaak nog tijd voor vragen en/of het uitwisselen van gedachten, informatie en ervaringen.

De praatcafé's gaan door op wisselende locaties (Herent of Bertem) en zijn gratis. Vooraf inschrijven is niet verplicht, tenzij anders vermeld bij het event. Er worden voor een praatcafé geen vormingsattesten afgeleverd.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02