Praatcafé dementie - Heeft het nog zin dat ik langsga?

Korte inhoud

"Heeft het zin om op bezoek te gaan als ons ma het even later toch niet meer weet?" Of..."Ons vader wordt elke keer boos als ik langskom"

Familie worstelt vaak met de zin of onzin van op bezoek gaan.

Katja Van Goethem gaat met ons in gesprek en onderzoekt waarom op bezoek gaan zo lastig kan zijn. Een interactieve avond met ruimte voor jouw verhaal.

118711535_2759674464320439_9152268860097381242_n

Praktische informatie:

  • WZC St Bernardus, Egenhovenstraat 22 in Bertem (Brasserie Van Gogh)
  • Donderdag 23 maart 2023
  • Van 19.30 uur tot 21.30 uur
  • Gratis
  • Inschrijven is niet nodig, er is vrije toegang.

Illustratie www.onthoumens.be

Over het Praatcafé dementie

Meer en meer mensen in onze samenleving komen rechtstreeks of onrechtstreeks in aanraking met dementie. Toch hangt er vaak nog een taboe rond. veel mensen weten niet goed wat ze zich bij dementie moeten voorstellen of hoe ze met een persoon met dementie kunnen omgaan. Om hieraan tegemoet te komen, hebben de gemeente Bertem en WZC St Bernardus de handen in mekaar geslagen om van de gemeente Bertem een dementievriendelijke gemeente te maken. Een aantal initiatieven zijn hiertoe reeds op poten gezet en in de toekomst zullen er nog meer volgen.

Éen van deze initiatieven is het praatcafé dementie dat 4 x per jaar georganiseerd wordt in samenwerking met de gemeente Herent. Een praatcafé staat open voor familieleden en mantelzorgers van personen met dementie, personen met dementie, vrijwilligers, professionelen en alle geïnteresseerden. Telkens wordt een gastdeskundige aan het woord gelaten over een bepaald aspect van dementie. Nadien is er vaak nog tijd voor vragen en/of het uitwisselen van gedachten, informatie en ervaringen.

De praatcafé's gaan door op wisselende locaties (Herent of Bertem) en zijn gratis. Vooraf inschrijven is niet verplicht, tenzij anders vermeld bij het event. Er worden voor een praatcafé geen vormingsattesten afgeleverd.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02