Praatcafé dementie - Draagkracht en draaglast bij mantelzorgers

Dit evenement is reeds afgelopen. Ontdek onze komende evenementen ivm (jong)dementie op onze website.

Korte inhoud

Je dient over een bijzondere draagkracht te beschikken om de zware draaglast die dementie met zich meebrengt te kunnen en te blijven dragen. Tijdens dit praatcafé verwelkomen we een expert met wie we de draaglast van het zorgen voor een naaste met dementie bespreken en bekijken welke draagkracht we zelf bezitten en hoe we deze twee in evenwicht houden.

We laten Katja Van Goethem, dementie-expert, aan het woord tijdens deze leerrijke avond.

118771219_2761527454135140_3859617996604780801_n

Praktische informatie:

  • WZC St Bernardus, Egenhovenstraat 22 in Bertem (Brasserie Van Gogh)
  • Donderdag 29 september 2022
  • Van 19.30 uur tot 21.30 uur
  • Gratis
  • Inschrijven is niet nodig, er is vrije toegang.

Illustratie www.onthoumens.be

Over het Praatcafé dementie

Meer en meer mensen in onze samenleving komen rechtstreeks of onrechtstreeks in aanraking met dementie. Toch hangt er vaak nog een taboe rond. veel mensen weten niet goed wat ze zich bij dementie moeten voorstellen of hoe ze met een persoon met dementie kunnen omgaan. Om hieraan tegemoet te komen, hebben de gemeente Bertem en WZC St Bernardus de handen in mekaar geslagen om van de gemeente Bertem een dementievriendelijke gemeente te maken. Een aantal initiatieven zijn hiertoe reeds op poten gezet en in de toekomst zullen er nog meer volgen.

Éen van deze initiatieven is het praatcafé dementie dat 4 x per jaar georganiseerd wordt in samenwerking met de gemeente Herent. Een praatcafé staat open voor familieleden en mantelzorgers van personen met dementie, personen met dementie, vrijwilligers, professionelen en alle geïnteresseerden. Telkens wordt een gastdeskundige aan het woord gelaten over een bepaald aspect van dementie. Nadien is er vaak nog tijd voor vragen en/of het uitwisselen van gedachten, informatie en ervaringen.

De praatcafé's gaan door op wisselende locaties (Herent of Bertem) en zijn gratis. Vooraf inschrijven is niet verplicht, tenzij anders vermeld bij het event. Er worden voor een praatcafé geen vormingsattesten afgeleverd.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02