Praatcafé dementie - Dementie en erfelijkheid

Korte inhoud

Is dementie erfelijk? Die vraag leggen we op deze avond voor aan onze gastspreker.Verder zal zij ook het wetenschappelijk onderzoek naar dementie
toelichten.

Praktische informatie:

Sint Bernardus Bertem, Egenhovenstraat 22, 3060 Bertem
Spreker: Marijne Vandenbergh - wetenschappelijk onderzoeker bij het VIB-UAntwerpen Centrum voor Moleculaire Neurologie en consulent bij Centrum Medische Genetica Antwerpen.
Donderdag 28 maart 2024.
Van 19.30 uur (deuren 19.00 uur)
Gratis
Inschrijven is niet nodig, er is vrije toegang.

 

 

Praatcafé dementie maart 2024

Over het Praatcafé dementie

Meer en meer mensen in onze samenleving komen rechtstreeks of onrechtstreeks in aanraking met dementie. Toch hangt er vaak nog een taboe rond. veel mensen weten niet goed wat ze zich bij dementie moeten voorstellen of hoe ze met een persoon met dementie kunnen omgaan. Om hieraan tegemoet te komen, hebben de gemeente Bertem en WZC St Bernardus de handen in mekaar geslagen om van de gemeente Bertem een dementievriendelijke gemeente te maken. Een aantal initiatieven zijn hiertoe reeds op poten gezet en in de toekomst zullen er nog meer volgen.

Éen van deze initiatieven is het praatcafé dementie dat 4 x per jaar georganiseerd wordt in samenwerking met de gemeente Herent. Een praatcafé staat open voor familieleden en mantelzorgers van personen met dementie, personen met dementie, vrijwilligers, professionelen en alle geïnteresseerden. Telkens wordt een gastdeskundige aan het woord gelaten over een bepaald aspect van dementie. Nadien is er vaak nog tijd voor vragen en/of het uitwisselen van gedachten, informatie en ervaringen.

De praatcafé's gaan door op wisselende locaties in de Brasserie van het woonzorgcentrum en zijn gratis. Vooraf inschrijven is niet verplicht, tenzij anders vermeld bij het event. Er worden voor een praatcafé geen vormingsattesten afgeleverd.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02