Praatcafé dementie - Huis-tuin-en-keukenweetjes

Korte inhoud

Dementie speelt zich niet enkel af in het hoofd. Langzaam gaan ook andere lichamelijke functies achteruit en wordt zelfstandig leven moeilijker. Om zo lang mogelijk thuis te wonen, komen allerlei tips en weetjes van pas. Hoe pas je het eten en slapen gaan aan? Wat kan er fout gaan in de tuin? Zijn er aanpassingen aan de woning die we nu al kunnen doen? Waar gebeuren de meeste ongelukjes en valpartijen? ... Omdat een verwittigd persoon er twee waard is 😉

 

 

meerweten

Praktische informatie:

  • Sint Bernardus Bertem, Egenhovenstraat 22, 3060 Bertem
  • Spreker: Katja Van Goethem, zorg- en bloemenboerin, werkte voor Zorgcirkels Jongdementie en de Expertisecentra dementie. Op haar zorgboerderij krijgen ook mensen met (jong)dementie zinvolle dagbesteding.
  • Donderdag 25 januari 2024.
  • Van 19.30 uur (deuren 19.00 uur)
  • Gratis
  • Inschrijven is niet nodig, er is vrije toegang.

Illustratie www.onthoumens.be

Over het Praatcafé dementie

Meer en meer mensen in onze samenleving komen rechtstreeks of onrechtstreeks in aanraking met dementie. Toch hangt er vaak nog een taboe rond. veel mensen weten niet goed wat ze zich bij dementie moeten voorstellen of hoe ze met een persoon met dementie kunnen omgaan. Om hieraan tegemoet te komen, hebben de gemeente Bertem en WZC St Bernardus de handen in mekaar geslagen om van de gemeente Bertem een dementievriendelijke gemeente te maken. Een aantal initiatieven zijn hiertoe reeds op poten gezet en in de toekomst zullen er nog meer volgen.

Éen van deze initiatieven is het praatcafé dementie dat 4 x per jaar georganiseerd wordt in samenwerking met de gemeente Herent. Een praatcafé staat open voor familieleden en mantelzorgers van personen met dementie, personen met dementie, vrijwilligers, professionelen en alle geïnteresseerden. Telkens wordt een gastdeskundige aan het woord gelaten over een bepaald aspect van dementie. Nadien is er vaak nog tijd voor vragen en/of het uitwisselen van gedachten, informatie en ervaringen.

De praatcafé's gaan door op wisselende locaties (Herent of Bertem) en zijn gratis. Vooraf inschrijven is niet verplicht, tenzij anders vermeld bij het event. Er worden voor een praatcafé geen vormingsattesten afgeleverd.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02