29/12/2020

IFIC stand van zaken

Jullie hoorden waarschijnlijk via de media al wat weerklanken over een loonsverhoging voor het Vlaams zorgpersoneel. Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat het gaat het om een voorakkoord. Dit wil zeggen dat elke partij dit eerst dient voor te leggen aan zijn achterban.

Wat houdt het in voor jullie?

Vanaf 1/1/2021 kàn IFIC voor 100% uitgerold worden. Wel is er een mogelijkheid om dit voor de 1ste 6 maanden uit te betalen onder de vorm van een 1-malige premie. Indien heel de sector voor deze 1-malige premie kiest wordt IFIC pas uitgerold voor 100% vanaf 1/7/2021.

Wat staat er nog op de agenda?

Er komt een “versnelde” RVT-reconversie.

Wat wil dit zeggen: momenteel verblijven hier meer bewoners met zware zorg dan er RVT-bedden (bijzondere erkenning) zijn. Zij verblijven in een ROB-bed. De vergoeding die het woonzorgcentrum ontvangt voor een bewoner in een ROB-bed is echter lager dan voor een bewoner met dezelfde zorgnood in een RVT-bed. Een bijkomende erkenning van RVT-bedden zou dus goed nieuws zijn. Aan een bijkomende erkenning hangt in de toekomst namelijk automatisch verplicht een bijkomende tewerkstelling vast. Dit is de manier waarop de regering meer handen aan bed wil verwezenlijken.

Op 15 december hadden we meer nieuws verwachte over de keuzes die sectoraal genomen worden ifv de premie of de startdatum van de volledige uitrol van IFIC. Tot op heden is er echter nog geen beslissing genomen. Wij houden jullie op de hoogte bij wijzigingen.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02