29/12/2020

Wij laten ons vaccineren. Jij toch ook?

Met deze boodschap geven we vandaag de aftrap voor onze Covid-19 vaccinatiecampagne. Want ondanks dat het grootste deel van onze medewerkers zich laat vaccineren zijn er toch nog steeds een aantal twijfelaars.

Daar zetten we onze schouders onder! Een hoge vaccinatiegraad is immers onze grootste kans om op relatief korte termijn terug te keren naar ons oude leven en opent tal van momenteel gesloten deuren: onze familie in de armen te mogen sluiten, een gezellig avondje op café, terug naar de kapper, zonder mondmasker in de winkels, bewoners die terug familie mogen ontvangen,...

Campagne vaccinatie klein

Wanneer kunnen we ons laten vaccineren?

De vaccinatie voor bewoners van de woonzorgcentra zal gebeuren vanaf januari 2021, later volgen de werknemers. Wanneer ons wzc precies aan de beurt zal zijn, is voorlopig nog onbekend. De vaccins en het nodige materiaal voor de toediening zullen aangeleverd worden vanuit een ziekenhuis waar de vaccins worden gestockeerd. De vaccinaties worden geregistreerd in Vaccinet. Hier volg je dit zelf op.

Waarom is een vaccinatie zinvol?

Het vaccin maakt dat je in hoge mate beschermd bent tegen Covid-19; als je toch ziek wordt zullen de symptomen ook veel milder zijn. Onze bewoners zijn bijzonder kwetsbaar. Dit vaccin zal hen beter beschermen en wij zullen hopelijk gespaard blijven van uitbraken en besmettingen. De vaccinatie van medewerkers zal er ook voor zorgen dat we de uitval van medewerkers in de toekomst kunnen beperken.

Zijn er risico's verbonden aan het vaccin?

COVID-19-vaccins worden ontwikkeld volgens dezelfde wettelijke vereisten voor farmaceutische kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid als andere geneesmiddelen. Omwille van de noodsituatie heeft de ontwikkeling en goedkeuring van het vaccin overal voorrang gekregen. Dit zegt echter niets over de veiligheid en werking. Meer info vind je hier.

Virus

Is de vaccinatie verplicht? 

De vaccinatie tegen Covid-19 is niet verplicht. Als directie raden we de vaccinatie ten sterkste aan, zowel voor onze bewoners als voor alle medewerkers. Het vaccin is dé manier om in 2021 de pandemie te overwinnen en stapje voor stapje terug te keren naar een normaal leven in het woonzorgcentrum.

Samen

Waar vind ik betrouwbare informatie?

Voor betrouwbare en duidelijke informatie verwijzen we je graag door naar de website laatjevaccineren.be

Op deze site vind je ook een aantal interessante vragen en antwoorden.

Je kan uiteraard ook steeds terecht bij je diensthoofd of de kwaliteitscoördinator.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02