12/02/2021

Ook consumptiecheques voor de Vlaamse zorgsector

De paritaire comités 330 en 331 hebben op respectievelijk dinsdag 19 en woensdag 20 januari 2021 de cao consumptiecheque ondertekend. Het luik koopkracht van VIA6 voorziet voor de medewerkers in de zorg- en welzijnssectoren onder Vlaamse bevoegdheid in consumptiecheques met een maximale totale waarde €300.

Bedrag van de consumtiecheques

Het bedrag van de consumptiecheques waarop een werknemer recht heeft, wordt bepaald aan de hand van zijn/haar tewerkstelling in de periode van 1 april 2020 tot en met 31 december 2020. Het bedrag aan consumptiecheques wordt pro rata tewerkstellingstijd en pro ratatewerkstellingsperiode binnen deze referteperiode berekend, rekening houdend met een aantal gelijkgestelde periodes.

Tijdstip van ontvangst

De consumptiecheques worden uitgereikt binnen de maand na ontvangst van de financiering vanuit het Fonds Sociale Maribel (deze is voorzien eind februari). De cheques worden uitzonderlijk en eenmalig toegekend. De cheques zullen op naam staan van de werknemer die ze ontvangt. Ze mogen uitgegeven worden t.e.m. 31 december 2021.

Waar kan je deze cheques gebruiken? 

De Consumptiecheque is ontstaan om de sectoren te steunen die hard getroffen werden door de Coronacrisis. Ze kunnen gebruikt worden in de horeca, maar ook in de cultuur-, sport- en vrijetijdssector. Bovendien kan je de cheque ook gebruiken in elke kleinhandel die de deuren heeft moeten sluiten tijdens de lockdownperiode. Bezoek de website sodexo4you.be om aangesloten handelaars te vinden.

Een aantal voorbeelden van deelnemende handelaars in de buurt:

  • Demesmacre in Bierbeek
  • Bar Nine Leuven
  • De fietsgarage Wilsele
  • Spaans Dak Oud-Heverlee
  • Elektro Bries Werchter
  • ...

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02