Lotgenotengroep

Wanneer bij een dierbare oudere de diagnose dementie of NAH (niet aangeboren hersenletsel) wordt gesteld, zet dit vaak je hele wereld en toekomst op zijn kop.

Wanneer het moment van een verhuis naar een woonzorgcentrum onvermijdelijk wordt, gaat dit vaak gepaard met schuldgevoelens en blijft er een leegte achter die verder strekt dan enkel de persoonlijke afwezigheid.

stockfoto_liggend

Een luisterend oor

Dit verlies impliceert vaak het wegvallen van je vertrouwenspersoon, je toekomstverwachtingen, het zorgen voor een belangrijk persoon,… Dingen die voordien evident waren en zekerheid boden. Hiervoor kan je niet steeds bij je directe omgeving terecht, of slechts gedeeltelijk.

Daarom nodigen wij u graag uit om samen met mensen die net hetzelfde doormaken als u hierover te spreken. Het delen van ervaringen, emoties, bekommernissen,… werkt vaak ondersteunend in het zoeken naar een manier van omgaan met de veranderende situatie.

Inzicht in het ziekteproces

Hier hebt u ook de mogelijkheid om antwoorden, tips en informatie te krijgen over het ziekteproces zelf.

Deze groepen zijn bedoeld voor familieleden van bewoners en gebruikers van het woonzorgcentrum, maar staan ook open voor andere betrokkenen. Neem hiervoor contact op met de refentiepersonen dementie.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02