Lieve Schuerman

Algemeen Directeur

Lieve Schuerman kwam op 1 april 2006 (en het was geen aprilgrap) in dienst als Algemeen Directeur. Voor haar was het een kennismaking met een nieuwe functie en een nieuwe sector. Voordien werkte Lieve gedurende 8 jaar in het Universitair Ziekenhuis Leuven op de prematurenafdeling en op een eenheid intensieve zorgen voor volwassenen. Nadien ging ze als hoofdverpleegkundige aan de slag op een eenheid inwendige geneeskunde in het Heilig Hart ziekenhuis in Leuven, waar ze doorgroeide naar de functie als stafmedewerker/ziekenhuishygiëniste.

Haar takenpakket is enorm divers: zorgen dat elk puntje van de wetgeving in orde is, opvolgen wat er nieuw is en de werking hierop aanpassen, zorgen dat al de administratie in orde is,…. Maar vooral samen werken aan een goed woon-en leefklimaat, projecten uitdenken om nog beter aan de noden tegemoet te komen en zorgen voor een goed werkklimaat.

Lieve: “Dit bolwerken kan ik niet alleen. Gelukkig kan ik beroep doen op een heel team van leidinggevenden, die zich inzetten om al de bovenstaande punten mee op te volgen en toe te passen. Daarnaast zijn er de administratieve medewerkers waarop je steeds kan rekenen. En zeker niet te vergeten bestaat Sint Bernardus uit een team van bekwame medewerkers die hun hart op de juiste plaats hebben en zich elke dag inzetten om van Sint Bernardus een thuis te maken. Eigenlijk zijn we een “groot” huishouden, waar gekookt, gepoetst, verzorgd, gewassen, geoefend, “gehaarkapt”, ontspannen, gebeden, geluisterd, verteld en nog veel meer wordt. En zoals in elk huishouden loopt er al eens iets mis, maar zoals in een gezin zoeken we dan samen naar een oplossing. Dat maakt mijn ‘job’ zo mooi. Samen met iedereen iets écht kunnen doen, betekenen en soms iets veranderen. Je inzetten en klaarstaan voor iemand anders.”

Naast deze gevulde dagtaak, wacht er Lieve ’s avonds nog een tweede taak als moeder van een kroost van 4 kinderen: Mathias, Thomas, Anke en Kim. Daarnaast steekt ze ook graag de handen uit de mouwen bij de renovatie van haar woning en het onderhouden van de tuin. Als er nog tijd over is trekt ze er samen met de kinderen en de honden op uit in de natuur.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02