Eerste bijeenkomst van de leesclub

Het lezerscollectief

Samen verhalen en gedichten lezen verbindt mensen en maakt hen sterker en weerbaarder. Dit is de filosofie van Het Lezerscollectief, een netwerk van leesbegeleiders in Vlaanderen, dat leesbijeenkomsten organiseert voor mensen die moeilijk toegang hebben tot literatuur, onder meer gevangenen, mensen met psychische problemen en mensen in armoede. Samen Lezen is wat we doen.

Cera ondersteunt Het Lezerscollectief en Expertisecentrum Dementie Vlaanderen om in 2023 12 leesbegeleiders te engageren, specifiek gericht op centra voor dagverzorging of -opvang en woonzorgcentra in Vlaanderen en Brussel.

Hoe werkt het?

Anders dan in traditionele leesgroepen, waar de deelnemers vooraf al een boek hebben gelezen, wordt bij Samen Lezen de tekst (kortverhaal, poëzie) op het moment zelf hardop voorgelezen, om tussendoor en nadien lees- en luisterervaringen met elkaar te delen.

Via leesgroepen komen groepen van maximaal 10 deelnemers samen, op een gezellige plek met een tasje koffie en een koekje. De bewoners, ook mensen met dementie, beleven er plezier aan.

Teksten en verhalen roepen dikwijls sterke emoties en oude herinneringen op en helpen de luisteraars om zelf met hun verhaal te komen.

De eerste bijeenkomst

Tijdens onze eerste bijeenkomst op 6 juni werd voorgelezen uit het boek ...

20230606_142102
20230606_141853
1
2

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02