Welkom in Kinderdagverblijf Het Elfenbosje

Op de site van Sint Bernardus is ook ons kinderdagverblijf gelegen. Het Elfenbosje past volledig binnen de visie van Sint Bernardus om 360° dienstverlening aan te bieden. Daarnaast hechten we ook veel belang aan de kruisbestuiving tussen beide sectoren.

Elke dag staat ons team van gemotiveerde en gediplomeerde kinderbegeleiders klaar om jouw kindje een fijne dag te bezorgen. Van knutselen tot liedjes zingen en van glijbanen tot samen boekjes lezen, alles komt aan bod tijdens een dagje in het Elfenbosje. We proberen zo vaak het kan om met de kindjes buiten te vertoeven of om de natuur naar binnen te brengen.

Onze kinderopvang is inkomensgerelateerd en werkt onder toezicht van Kind&Gezin.

Logo Elfenbosje

Open communicatie

Open communicatie met de kindjes en hun ouders staat centraal in onze werking, We hechten belang aan jouw mening en willen in eerste plaats dat je kindje zich goed voelt in het Elfenbosje. Daarom vinden we het belangrijk dat jullie als ouder steeds bij ons terechtkunnen. Langs onze kant willen we ook zo open mogelijk communiceren over het verblijf van je kindje in ons kinderdagverblijf.

Onze deur staat altijd open!

Stockfoto 3

Zelfstandigheid

Bij ons wordt elk kind gestimuleerd om op te groeien tot een zelfstandige, evenwichtige peuter. We streven naar zelfstandigheid, gezelligheid en huiselijkheid. We kijken naar hun ontwikkeling, naar hun noden en hun interesses. Op basis daarvan gaan we samen op zoek naar het volgende stapje in zijn of haar ontwikkelingsproces.

Stockfoto 1

Op het ritme van het kind

In het Elfenbosje wordt de dagstructuur van de jongste kindjes zo veel mogelijk door hen zelf bepaald. Baby's kunnen zelf aangeven wanneer ze moe zijn, honger of dorst hebben, nood hebben aan stimulatie of knuffel. We volgen hier zoveel als mogelijk het ritme van je kindje.

Stockfoto 2

Samenwerking met het woonzorgcentrum

Ons kinderdagverblijf in geïntegreerd in de werking van het woonzorgcentrum. Dat geeft ons mogelijkheden om samen activiteiten te organiseren die zowel de bewoners van het woonzorgcentrum als de kindjes in het kinderdagverblijf een meerwaarde bieden. een win-win!

Stockfoto 8

Borstvoedingsvriendelijk beleid

Uiteraard kan zowel borstvoeding als flesjesvoeding binnen ons kinderdagverblijf. We proberen wel een omgeving te creëren waar mama's, zolang ze het willen, worden aangemoedigd en ondersteund om borstvoeding te geven. Zo zijn live voedingsmomenten mogelijk en kan je ook ingevroren melk meebrengen als bijvoeding.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02