De trein van Egard, escaperoom rond dementie

“Goeiedag, mijn naam is Edgard. Ik heb een rijk leven gehad, maar meer en meer vergeet ik dingen. En daarom wil ik jullie meenemen op de trein van mijn leven. Ik neem jullie mee naar de belangrijke momenten. Kunnen jullie mij helpen de ontbrekende stukken weer op hun plaats te zetten?”

appointmentType-thumb-10764021

Escaperoom in Bertem

Eind augustus verwelkomen we de trein van Edgard in het station van Sint Bernardus. Gedurende vier dagen hebben mantelzorgers, medewerkers, familie en geïnteresseerden de kans om deel te nemen aan deze interactieve escaperoom rond dementie. De escaperoom wordt aangeboden door Sint Bernardus en is een initatief van #Antcollectief vzw in samenwerking met ECD Paradox en een bouwteam vol wilde ganzen.

Spel met een boodschap

Tijdens deze escaperoom krijgen de deelnemers de opdracht om een aantal ontbrekende stukken uit het levensverhaal van Edgard weer op de juiste plaats te zetten: een souvenir van een verre reis, een vergeten verjaardagscadeau, een verloren liefde en een jeugdvriend. Elk weergevonden item brengt de spelers naar een volgende plaats in Edgard zijn levensverhaal. De spelers lossen puzzels op die op het eerste zicht meer te maken hebben met een treinreis dan met dementie, maar elke puzzel vindt zijn oorsprong in de problematiek van dementie.

Begeleid door professionals

Na afloop bespreken we een aantal van de puzzels en hun link naar dementie. Op deze manier start het gesprek rond hoe ze dagelijks omgaan met en kijken naar personen met dementie in hun netwerk. De nabespreking is een belangrijk onderdeel van het spel en wordt begeleid door een referentiepersoon dementie van Sint Bernardus. We nodigen jullie graag uit om alleen of samen met vrienden of familie te komen kennismaken met de trein van Edgard.

Praktisch

Waar? Sint Bernardus Bertem, Egenhovenstraat 22, 3060 Bertem. De escaperoom gaat door in de vergaderzaal Plaza (te bereiken via ingang assistentiewoningen het Maereland).

Wanneer? van 29 augustus 2023 tem 1 september 2023.

Tijd? Je kan dagelijks deelnemen aan de game om 14 uur, 16 uur of 18.30 uur.

Inschrijven is verplicht en kan via onderstaande knop. Per game zijn maximum 8 deelnemers toegelaten.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02