Covid19 - De balans na een week versoepelingen

Beste bezoeker, beste familie, beste bewoners,

Graag wil ik iedereen die zich strikt aan onze maatregelen houdt heel erg bedanken. Gelukkig is dit het merendeel van onze bezoekers. Ik wil jullie bedanken, omdat jullie niet alleen je eigen familielid beschermen, maar ook alle medebewoners op de wooneenheid waar jouw familielid woont. Dit getuigt ook van respect voor alle inspanningen die onze medewerkers de voorbije maanden gedaan hebben om Corona buiten te krijgen en te houden! Onder onze medewerkers leeft nog iedere dag de angst, dat het virus opnieuw zal opflakkeren en ook het woonzorgcentrum zal binnendringen.

Tot mijn spijt moet ik ook vaststellen dat er familieleden én bewoners zijn die onze richtlijnen naast zich neerleggen. Daarmee brengen ze niet alleen hun eigen familielid in gevaar, maar ook alle andere medebewoners van de wooneenheid. Het is ook een harde klap in het gezicht van onze medewerkers.

Zij zien dat enkele bezoekers geen mond-neusmasker dragen of dat ze van zodra de medewerker zich omdraait het mond-neusmasker afdoen of onder de neus trekken. Mensen die de handen niet ontsmetten, geen anderhalve meter afstand houden, mekaar omhelzen, een kus geven, de bubbels doorbreken, van zodra familie met bewoner de tuin ingaat om te wandelen hun mondmasker afzetten,…

Hebben onze medewerkers niet maandenlang keihard gezwoegd, opofferingen gemaakt en klaargestaan voor bewoners, familie en kennissen in de frontlinie van deze crisis?

Onze medewerkers hebben alle familieleden en bewoners (soms meermaals) op hun “inbreuken” gewezen. Bij een volgende schending van de afspraken wordt voor deze familieleden of kennissen het bezoekrecht volgens “het nieuwe normaal” stopgezet. Zij zullen nog enkel raam-/ tuin bezoeken op afspraak kunnen maken.
U kan via deze link de afspraken nogmaals nalezen. Belangrijk: overal op het domein (binnen en buiten) moet u uw mondmasker ten allen tijden aanhouden over mond én neus!

Voor verdere informatie kan u terecht bij Lieve (algemeen directeur) lieve.schuerman@stbernardus.be of bij Bart (directeur bewonerszorg) bart.coessens@stbernardus.bebe

Covid

Meer info over de bestrijding van COVID-19 kan u terugvinden op de website van de FOD Volksgezondheid of het Belgisch instituut voor gezondheid, Sciensano.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02