28/07/2023

Zondag 15 oktober: Dag van de spirituele zorg

Elk jaar op 15 oktober willen we extra aandacht schenken aan het stukje van de zorg waar zinzorg zich over mag ontfermen: het spirituele; de zingeving en zinbeleving. Dit is een stuk van de zorg dat voor velen niet makkelijk te vatten is. Wat houdt dat dan juist in? Hetgeen duidelijk zichtbaar is, zijn de vieringen en het ronddragen van de wekelijkse communie, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Een veel groter deel van zinzorg draait om present zijn, samen met de bewoners op zoek gaan naar wat zinvol is op dat ogenblik, samen met hen in de zinloosheid gaan staan. Spiritualiteit is dus zeker niet alleen gelinkt aan het religieuze. Spiritualiteit is een dimensie in ieder van ons. Het is een dimensie in onszelf waar we vaak niet goed van weten hoe we het kunnen verzorgen. En wat werkt is voor iedereen persoonlijk. Zinzorg wil jullie, onze collega’s, de kans geven om te proeven van hoe je zorg kan dragen voor je eigen spiritualiteit en daarboven ook beter voelen wat zinzorg voor de bewoners kan betekenen.

De dag van de spirituele zorg zal dit jaar de week van de spirituele zorg worden in sint Bernardus. Van maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober zullen er sessies aangeboden worden tijdens het moment van de voormiddag briefing van 10u tot 10u30. Kies een moment uit in die week dat voor jou het beste past, kies de sessie die je wil beleven en wij zullen je van harte verwelkomen.

Meer informatie over de sessies zal nog volgen, via een volgende nieuwsbrief en/of via infobladen in de verschillende kleedkamers en het informatiebord aan de liften. Tot dan!

Ineke en Cindy, team Zinzorg

Logo zinzorg (4 x 3 cm) transparant

P.S. Hebben jullie ons nieuw logo al gezien?

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02