Covid19 - oproep mondmaskers

Wil jij je steentje bijdragen tijdens Corona?

Ben je handig met een naaimachine?

Dan zijn we op zoek naar jou!

We zijn op zoek naar thuisnaaisters die stoffen mondmaskers kunnen maken die gedragen zullen worden door onze flatbewoners, hun bezoekers, onze personeelsleden en hun gezinsleden thuis,…

0001

Waarom?

Reeds sinds het begin van de Coronacrisis in België koos Sint Bernardus voor het dragen van (chirurgische) mondmaskers door alle personeelsleden tijdens het contact met bewoners. Op die manier beschermen ze niet alleen de bewoners nog beter tegen een mogelijke besmetting, maar ook hun collega’s. Jij beschermt mij en ik bescherm jou, dat is onze visie. We willen dit graag verder uitbreiden maar willen uiteraard de chirurgische maskers voorbehouden voor het zorgpersoneel. Daarom zijn we op zoek naar stoffen maskers.

Welke maskers?

We hebben 2 belangrijke vereisten. De maskers moeten wasbaar zijn op minimum  60° en ze moeten voorzien zijn van een opening om een filter in te plaatsen. We geven voorkeur aan het model dat werd ontwikkeld door de FOD, dat je kan downloaden via deze link.

Naai jij mee?

Geef ons dan zeker een seintje op personeel@stbernardus.be

Heb je stoffen, garen, lintjes,… die je graag wil schenken?

Altijd welkom! mail op personeel@stbernardus.be

Heb je thuis nog maskers type FFP2 of FFP3?

Breng deze dan binnen bij de dichtstbijzijnde zorgvoorziening, zij kunnen ze goed gebruiken! Wil je ze aan Sint Bernardus schenken? mail dan naar personeel@stbernardus.be

Meer info over de bestrijding van COVID-19 kan u terugvinden op de website van de FOD Volksgezondheid of het Belgisch instituut voor gezondheid, Sciensano.

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02