Covid19 - Bezoekregeling vanaf 3 september

Beste bewoner, bezoeker, familie,

De verbeterende situatie omtrent de Covid-besmettingen in de maatschappij maakt het mogelijk om onze bezoekregeling weer wat bij te sturen. Met onze veiligheidsvoorschriften willen we een evenwicht vinden tussen veiligheid en menselijkheid. Het is in ieders belang om de hieronder vermelde veiligheidsvoorschriften strikt op te volgen: hoe beter iedereen zich aan deze veiligheidsvoorschriften houdt, hoe langer een soepele bezoekregeling mogelijk blijft. Graag willen we iedereen die zich tot nu toe strikt aan de voorschriften gehouden heeft ten zeerste bedanken. Wij blijven er op toezien dat de voorschriften gevolgd worden en blijven de personen die zich niet houden aan de voorschriften aanspreken. Bij elke inbreuk wordt de toegang tot het woonzorgcentrum ontzegd. Spijtig genoeg moeten we hierdoor ook soms een bewoner voor 14 dagen quarantainemaatregelen opleggen. Bij deze beslissing primeert de veiligheid van alle andere bewoners boven het individuele.

Vanaf 3 september gelden volgende maatregelen:

Algemene maatregelen

 • Een chirurgisch mond-neusmasker continu dragen van zodra u op het domein komt is verplicht. Het dragen van enkel een face-shield is onvoldoende: u bent verplicht om een mond-neusmasker te dragen. Uitzonderingen kunnen besproken worden met de directie.
 • Bezoekuren tussen 11 uur en 19 uur. Uitzonderingen kunnen besproken worden met de directie.
 • Kinderen vanaf 12 jaar dragen ook continu een mond-neusmasker
 • Kinderen onder de 12 jaar worden niet toegelaten binnen in het woonzorgcentrum. Een tuinbezoek is wel mogelijk met jonge kinderen, ook het terras van de brasserie mag gebruikt worden om samen met jonge kinderen een bewoner te bezoeken, een wandeling op het terrein kan ook steeds.
 • Registratie is verplicht.
 • Handen ontsmetten is verplicht.
 • U bent zelf verantwoordelijk om het bezoekerstoilet voor gebruik te ontsmetten. Het materiaal staat hiervoor ter beschikking.

Bezoek

NIEUW!!! Kamerbezoek is terug mogelijk.

 • Maximaal 2 bezoekers toegelaten per kamer. Spreek onderling af wie wanneer op bezoek komt
 • De deur van de kamer blijft open tijdens het bezoek
 • U draagt het chirurgisch mond-neus masker dat u zelf meebrengt van zodra u het domein betreedt / van zodra u de wagen verlaat.
 • U bezoekt slechts 1 wooneenheid op 1 dag
 • U gaat rechtstreeks naar de wooneenheid:
  o U ontsmet uw handen
  o U registreert zich
  o U belt aan aan de voordeur van de wooneenheid en wacht. Gelieve even geduld te hebben. Onze medewerkers zijn vaak met een zorg bezig.
 • U behoudt zoveel mogelijk een afstand van 1,5m
 • Na elke aanraking van uw neus / gezicht, ontsmet u uw handen opnieuw
 • Voor elk rechtstreeks contact, of contact met eetgerei (vb glas) ontsmet u uw handen
 • U maakt geen gebruik van het sanitair op de kamer, het bezoekerstoilet aan de hoofdingang staat ter uwer beschikking.

Bewoners dragen STEEDS een mond-neusmaker bij het verlaten van hun wooneenheid. Bewoners wandelen nog niet rond in het woonzorgcentrum: de contactbubbel per wooneenheid blijft behouden. Bewoners mogen wel een wandeling maken in de tuin of een bezoek brengen aan de brasserie. Andere uitstappen worden vooraf  besproken met de directie.

Echtparen die op verschillende wooneenheden wonen kunnen terug bij elkaar op bezoek gaan mits het volgen van de bovenstaande richtlijnen.

Externe zorgverleners registreren zich bij het binnenkomen en gebruiken de witte schort die aan de buitenzijde van de wooneenheid hangt. Per wooneenheid gebruikt u een andere witte schort. Wij vervangen deze schort om de 2 dagen.

Ook bezoek aan het thuisfront is terug mogelijk.  Ook hier geven we onze strikt op te volgen richtlijnen mee:

 • U behoudt zoveel mogelijk een afstand van 1,5 m
 • U en alle andere huisgenoten dragen een chirurgisch mond-neus masker gedurende het bezoek
 • In de wagen draagt iedereen - ook uw familielid (= bewoner) - een masker
 • Indien u samen eet, zorgt u aan tafel voor voldoende afstand tussen u en uw familielid (= bewoner) en ontsmet of reinigt u de directe omgeving waar uw familielid (= bewoner) zit voor de maaltijd
 • U voorziet apart linnen voor uw familielid (= bewoner)
 • U voorziet apart sanitair voor uw familielid (= bewoner), indien dit niet mogelijk is ontsmet u het sanitair voor elk gebruik
 • “Ander” bezoek ontvangt u bij voorkeur buiten in de tuin op minimaal 1,5 m afstand.

Volgende bezoekmogelijkheden blijven verder mogelijk zoals voorheen:

Tuin -/openraambezoeken. Deze bezoeken gaan door in open lucht. Hiervoor moet u wel een moment reserveren. Een link naar onze reserveringstool vindt terug op onze website. Bij dit bezoek kunnen er meer dan 2 bezoekers (1 bubbel) aanwezig zijn. Ook kleine kinderen zijn hier welkom. We houden er rekening mee dat de afstand tussen het bezoek van de verschillende bewoners gegarandeerd kan worden, zowel tijdens het bezoek als in de wachtzone.

Brasserie Van Gogh: De vernieuwde brasserie is open van dinsdag tot en met vrijdag van 14 u tot 17 u en in de weekends van 14 u tot 16 u. Bij drukte vragen we om uw bezoek in de brasserie tot 45 minuten te beperken. Zo hebben andere families ook de kans om gebruik te maken van deze bezoekmogelijkheid.

Er gaat slechts 1 familielid naar de wooneenheid om de bewoner op te halen. U belt aan aan de wooneenheid en wacht tot een medewerker de deur opent. U registreert zich en ontsmet uw handen.  U mag uw familielid zelf ophalen op de kamer.

Zowel de bewoner als de maximaal 2 bezoekers moeten hun mond-neusmasker continu aanhouden tot u neerzit in de brasserie aan de toegewezen tafel. U wacht aan de deur van de brasserie tot een medewerker u komt halen. Indien er geen plaats vrij is, kan u eerst een wandeling maken op het domein, of u kan in afwachting in  de zetels aan het onthaal plaatsnemen. Deze zetels staan op voldoende afstand van elkaar om de social distance van 1,5 m te waarborgen. Deze zetels mogen niet verplaatst worden.

Eens u allen heeft plaatsgenomen op de u toegewezen plaats in de brasserie, mag u uw mond-neusmasker afdoen, maar u mag uw plaats niet verlaten tijdens het bezoek. U zet allen het mond-neusmasker terug op voor u rechtstaat om de brasserie terug te verlaten. De tafels en stoelen zijn zodanig geschikt dat de social distance van 1,5 meter kan verzekerd worden. De tafels en stoelen mogen niet verplaatst worden. Er zijn plaatsen voorzien die enkel door bewoners gebruikt mogen worden. Op elke tafel is een plexischerm voorzien. Kinderen jonger dan 12 jaar worden binnen niet toegelaten.

Bewoners die graag een bezoek aan de brasserie brengen, kunnen zich aanmelden aan de ingang van de brasserie. De vrijwilliger kan bekijken of er een plaats vrij is. Tijdens de week zal dit meestal wel het geval zijn.

Wandeling op het domein van het woonzorgcentrum: Zowel bewoners als alle familieleden moeten hun mond-neusmasker continu aanhouden. U dient aan te bellen aan de wooneenheid. U registreert zich en ontsmet uw handen.  Een medewerker begeleidt de bewoner tot aan de deur van de wooneenheid. Zorg ervoor dat u de social distance van 1,5 meter eerbiedigt tijdens uw wandeling.

We blijven veel aandacht hebben voor contacten tussen bewoners en thuisfront dmv telefoneren, Skype, Whatsapp (Er bestaat een handleiding voor familie/medewerkers hoe men kan Skypen/Whatsappen).  Vraag hier gerust naar. U mag nog steeds tablets afgeven voor uw bewoner/familielid

Voor verdere informatie kan u terecht bij Lieve (algemeen directeur) lieve.schuerman@stbernardus.be  of bij Bart (directeur bewonerszorg) bart.coessens@stbernardus.be

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be