Covid19 - Richtlijnen bezoek

Update 11/05/2022

Afschaffing mondmaskerplicht

 

Beste bewoners, Beste familie,

Door de positieve evolutie van de coronacijfers in de samenleving, onze eigen bevindingen in Sint Bernardus en de herwonnen vrijheid in de maatschappij vinden we het verantwoord om ook in ons woonzorgcentrum de mondmaskerplicht af te schaffen.

Vanaf nu kan elke bezoeker en medewerker voor zichzelf bepalen of hij een mondmasker wenst te dragen of niet.

In volgende situaties vragen wij wel nog om een chirurgisch mondneusmasker of een FFP2 te dragen:

  • Wanneer de situatie wijzigt en wij alsnog beslissen om de mondmaskerplicht terug in te voeren. bv. bij een besmetting met corona of een ander virus waarbij deze maatregel noodzakelijk is,…
  • Wanneer je een hoog-risicocontact hebt gehad draag je gedurende 7 dagen een FFP2 masker in het woonzorgcentrum. De dag van het HRC telt als dag 0.
  • Bij mogelijke symptomen vragen we om de nationale richtlijnen te volgen en de nodige beschermende maatregelen te nemen.
  • Na een besmetting met Covid-19, vragen we om na de 7 dagen isolatie nog 3 dagen een FFP2 te dragen in het woonzorgcentrum.

Vanuit de visie van onderhandelde zorg en participatie mag elke bewoner aangeven of hij wenst dat er bij de zorg- of contactmomenten een mondmasker wordt gedragen door de medewerkers. Het is belangrijk dat onze bewoners zich comfortabel voelen in elke situatie.

Alle andere afspraken rond bezoek blijven behouden en kan je terugvinden op onze website. Wel geven we graag nog een aantal tips/aanbevelingen mee:

  • We rekenen jullie gezond verstand om zelf de inschatting te maken van het aantal bezoekers op een bewonerskamer en in de gemeenschappelijke ruimtes.
  • Verlucht de ruimte tijdens het bezoek.
  • Pas een correctie handhygiëne toe en ontsmet regelmatig je handen.
  • Buiten afspreken geniet nog steeds de voorkeur.

We blijven verder alert voor mogelijke symptomen bij al onze bewoners en indien nodig wordt er een test afgenomen. Als de situatie wijzigt brengen we jullie hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.

Mochten jullie nog vragen of bezorgdheden hebben, aarzel dan zeker niet om het Diensthoofd van de afdeling aan te spreken of neem rechtstreeks contact op de Directie.

Voor verdere informatie kan u terecht bij Lieve (algemeen directeur) lieve.schuerman@stbernardus.be of bij Bart (directeur bewonerszorg) bart.coessens@stbernardus.be

Vriendelijke groeten,

Directie en medewerkers van het woonzorgcentrum

Neem contact op

Sint Bernardus Bertem
Egenhovenstraat 22
3060 Bertem | België
016 49 08 11
Rechtstreekse nummers diensten
info@stbernardus.be

onshartkloptvooru02